Amd phenom

Personal computer upgrade

Давно вже мріяв обновити процессор на своєму основному ПК (а всього у мене їх 3). І ось настав час цієї мрії. Подивився які процессори підтримує моя материнська плата і звірив версію біос, щоб процессор був уже відомим для системи. Таким чином підібрав єдиний із можливих найпотужніший шестиядерний AMD Phenom(tm) II X6 1045T Processor на 96 ват, “Тактовая частота 2700 МГц, Тактовая частота в режиме Turbo Core (срабатывает для 3-х и менее ядер) 3200 МГц”. Щоб взяти проц. вищої частоти – потрібно було б обновляти БІОС. А так як це процедура не проста і небезпечна, я вирішив цього не робити. Та і ціна на деталь могла б збільшитись у 2 рази.

Таким чином вийшло сильно обновитись за 905 грн + 45грн (доставка). Купляв як звично на аукціоні https://newauction.com.ua/, трохи перевірив репутацію продавця і кинув кубик. Висновок був такий: платити передплату на картку. Бо за доставку накладеного платежу мені б прийшлось ще викинути до 40 грн. Отже зекономив.

При встановлення процессора вийшов не приємний момент. Продавецб просто замотав AMD Phenom в м’яку плівку в багато шорів і поклав у коробку. Коли вже вдома я діставав AMD Phenom для встановлення в материнську плату, Processor віпав на підлогу, ніжки погнулися по краям з трьох сторін. На щастя, використовуючи власні нігті і примірюючи процессор в сокет AM3 вдалося з 10 разу вставити Phenom в сокет. Намазавши дешевою мокшанською термопастою КТП, і прочистивши радіатор від пилюки система запустилась і процює стабільно.

Для чого я обновляв Processor

Звісно для гри в ГТА 5 Онлайн, про яку я часто пишу на блозі. На старому процессорі Athlon || X2 при грі він був завантажений на всі 100%, я навіть вимикав антивірус ESET NOD32 під час гри. Але коли було багато онлайн гравців – траплялися фрізи (заморожування ігрового процесу) на пару секунд, які в кінці кінців закінчувалися тим, що гра викидала мене з сесії, але щоб не образити мене писала – всі гравці вийшли і ти залишився на одинці у грі. При цьому фрізи зникали і гра ішла як по маслу.

Зараз я щодня запускаю гру для тестування. Процессор Phenom не навантажується на повну потужність взагалі, ось тому докази:

Проте гра все ще завантажується довго, і вилітає по іншим причинам. Раз просто зависло, два рази написало – сталася непередбачувана помилка в ігровій сесії, тому вам треба повернутися в Offline.

Наступний upgrade

Колись би хотілось купити вентилятор на процессор, який має більшу кількість виводів і може крутитися повільніше, коли процессор холодний. Технологія Cool’n’Quiet. Зараз постійно крутитсья на максимумі і шумить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Я spam бот